Låne penger med kryptovaluta

Alle har behov for et lån nå og da. Hva lånet skal brukes til kommer an på den enkelte lånetaker. Noen vil kanskje finansiere et bryllup, andre vil kanskje kjøpe seg en båt. Alle årsaker for et lån er forskjellig.

En ny metode for å låne penger er blitt utvilket i kryptovaluta verden. Folk kan nå benytte seg av muligheten til å låne penger med blant annet bitcoin og andre kryptovalutaer.

Låneplattformer er blitt utviklet for at man skal kunne få lånt seg penger, med sikkerhet i Bitcoin.

Noen ganger er renten skyhøy hos tradisjonelle banker:

Lån med kryptovaluta som sikkerhet

For å få en mulighet til å søke om lån med kryptovaluta som sikkerhet må man først kjøpe bitcoin. Dette kan man gjøre hos plattformene som låner ut penger, eller et annet egnet sted.

I forhold til et banklån der man benytter bolig som sikkerhet, bruker plattformene bitcoin. Det betyr at man får låne en del av verdien man har på for eksempel bitcoins, gjerne opptil 50%. I denne perioden lånet gjelder vil de kjøpte bitcoins være låst, det vil si at man ikke har mulighet til å selge. Skulle man være så riktig uheldig å misligholde lånet vil plattforman man låner hos ha sikkerhet i bitcoins som står på konto.

Det er også viktig å tenke huske på at lånet også skal betales tilbake til plattformene. Viktig å betale i tide, ellers kan man risikere at låste bitcoin kan tvangsselges for å dekke lånet som er blitt misligholdt.

Hvem kan låne?

Alle som trenger et slikt lån kan i teorien gjøre dette. Dette er gode alternativer for de som normalt ikke vil få innvilget et lån hos tradisjonelle banker. Da snakker vi om personer som kanskje har betalingsanmerkninger, inkassosaker eller ikke har noe annet sikkerhet for et tradisjonelt lån.

Men er det egentlig noe vits å foreta et slikt lån når man uansett kan bare låne opptil 50% av verdien på kjøpte bitcoins?

Om man kjøper seg 1 bitcoin til en verdi av 67.000 Dollar, noe som tilsvarer ca 560.000 norske kroner, vil man uansett bare få tatt opp et lån på 280.000 kroner. Så istedenfor å sitte igjen med 560 tusen sitter man kun med halvparten og et avdrag med rente som skal betales ned på. Med 560 tusen kroner vil nok mange av oss ha fått slettet både betalingsanmerkninger og inkassosaker.

Gir flere muligheter

Når disse sakene er slettet sitter man kanskje igjen med et par hundre tusen og mulighet til å ta opp et tradisjonelt lån hos banker og finansinstitusjoner. De pengene som er til overs kan brukes som egenandel til det nye lånet slik at man kan få et mye høyere lån og bedre rentebetingelser.

Det er mye å tenke på før man bestemmer seg for å låne penger med kryptovaluta som sikkerhet. Det er forståelig at alle avgjørelser for å foreta et slikt lån er på ulike grunnlag og årsaker. Det eneste vi ber om er at man må prøve å tenke litt logisk og overveie fordelene man får ved å ta et slikt lån.